Koop voorlopig geen Mac Pro

Mac Pro 2016

Mac Pro 2016

Zoals de titel al vertelt leg ik u uit waarom het kopen van een Mac Pro nu een slechte zet is.

De Mac Pro is sinds 2013 qua hardware niet meer gewijzigd. Als u er nu een koopt van €4000, koopt u dus een computer met hardware die ondertussen al 3 jaar veroudert is. Als u echt gesteld bent op het kopen van Apple producten wacht u best tot de volgende reeks Mac Pro’s worden gelanceerd.

Vergelijking met een recente PC.

Snazzy Labs heeft afgelopen maand een objectieve vergelijking gedaan van de huidige Mac Pro tegenover een zelf samengestelde PC.
In deze vergelijking zijn gespecialiseerde testen uitgevoerd om te zien hoe de computer reageert in moeilijke omstandigheden.
Een pittig detail is dat de Mac Pro uit de testen $4000 kost en de zelf samengestelde PC amper $2000, de helft dus.

De PC haalde het met grote verschillen in elke test tegen de Mac Pro. Als u dus een computer wilt kopen die de volgende jaren steeds het beste van het beste blijft dan moet u nu dus zeker geen Mac Pro kopen, zelfs met een hoop upgrades. De Mac had ook problemen met oververhitting in de testen, de koeling schoot tekort in zware omstandigheden.

Het feit dat Apple nog steeds dezelfde prijs vraagt als bij de lancering van dit product reist veel vragen op bij veel professionelen in de computer industrie. Velen schakelen dan ook (tijdelijk) over naar een PC die voor de helft van de prijs de dubbele prestaties levert. Ook qua beeldscherm is Apple al niet langer de beste. De huidige monitoren van concurrerende merken zijn zoveel verbeterd dat de keuze voor een ander beeldscherm zeker te verantwoorden is. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de Dell Ultrasharp U2715H , deze kost overigens €600 minder dan een thunderbolt display van Apple.

Als u dus graag veel waar voor uw geld wilt koopt u beter een PC die door een professional op uw maat wordt samengesteld.

custombuiltPC

Zelf samengestelde PC