AMD Ryzen en Vega lancering en modellen

SindsAMD-Ryzen-Processor lange tijd domineert Intel de CPU markt met hun Core i3, i5 en i7 processorreeksen. AMD kampt sinds 2006 met een dalen marktaandeel in de desktop CPU markt. Dit zorgt ervoor dat een monopolie van Intel stilaan vorm begon te krijgen en ze zo de prijzen van hun producten kon manipuleren. Daar zal binnenkort hopelijk verandering in komen met de nieuwe AMD Ryzen processoren.  Volgens de officiële aankondiging van AMD wordt de nieuwe lijn van processoren gelanceerd in het eerste kwartaal van 2017. Andere onofficiële bronnen spreken specifiek van een lancering begin maart 2017. Alle officiële aankondigingen en informatie kun je vinden op de site van AMD.

Anderzijds is AMD ook aanwezig in de markt van GPUs (Grafische kaarten) en stoten ook daar op stevige concurrentie. In dit segment staat AMD echter stevig zijn mannetje met de RX460, RX470 en RX480 grafische kaarten (2016) die in de ogen van veel mensen beter zijn dan hun Nvidia tegenhangers voor dezelfde prijs. AMD zorgt ook hier voor een extra innovatie, een nieuwe reeks GPUs die gelanceerd zullen worden onder de naam Vega. Deze zullen echter nog een tijd langer op zich laten wachten en worden vermoedelijk maar halverwege 2017 in de rekken verwacht.

Met een nieuwe architectuur, een nieuwe socket, nieuwe GPU lijn en scala aan top moederborden zal 2017 een interessant jaar worden voor de AMD en computer fanaten.

AMD Ryzen model- en prijsgeruchten

De onderstaand vermelde prijzen van de verschillende modellen zijn niet bevestigd door AMD en worden puur als richtlijn gezien. Verwacht wordt dat de prijzen in Dollar zich ruwweg zullen vertalen naar deze in Euro.

AMD prijs geruchten

Veel geruchten lijken te stellen dat de prijs/prestatie verhouding van de Ryzen familie beter is dan de Kaby-Lake reeks van Intel. Er wordt dan ook verwacht dat de prijzen van de Kaby Lake processoren licht zullen dalen als reactie op Ryzen.

Ben je op zoek naar een nieuwe desktop PC? Kijk nog even de kat uit de boom tot begin maart en maak dan uw keuze.

amd-ryzen-pc-cybertron-100702845-orig