Upgrade naar SSD

Wat is een SSD?

Een SSD is een Solid State Drive. Dit wil zeggen dat deze schijf geen bewegende onderdelen meer bevat. Het voordeel hierbij is dat de data veel sneller kan worden opgevraagd, dat er minder stroomverbruik is en dat de schijf beter bestand is tegen externe krachten.

Waarom upgraden?

Waarom zou je extra geld geven aan een nieuw opslagschijf? Een SSD-schijf is relatief goedkoop in vergelijking met de aankoop van een nieuwe desktop/laptop en creëert hetzelfde gevoel als bij een nieuwe PC. Overigens heb je eigenlijk geen risico, want indien de pc nadien toch defect gaat, kan je de SSD gewoon in uw nieuw aangekochte pc steken en bespaart u dus wat in de aankoop.

Super wat kost dat?

Voor een 525 GigaByte SSD betaal je 180 euro en voor een 240 GigaByte SSD 120 euro. Hierbij komt dan nog de kost voor het kopiëren van uw vorig systeem of het maken nieuwe installatie. Kopiëren kost 25euro en een nieuwe installatie kost 35 euro.

Wat als mijn huidige PC of laptop teveel cosmetische schade heeft?
Dan kunt u nog steeds diezelfde SSD schijf in een nieuw aangekochte pc steken. Nieuwe laptops bevatten nog steeds niet altijd een SSD waardoor ze snel terug traag worden.

Mijn PC of laptop is verder in prima staat.

Indien uw laptop buiten het traag werken verder geen tekenen van slijtage vertoont én u bent nog altijd tevreden over het gewicht, toetsenbord en scherm, dan is de installatie van een SSD zeker de moeite waard. Kleine schadegevallen zoals kapotte toetsen op het toetsenbord of een gebarsten scherm zijn vrij goedkope herstellingen en zijn meestal aangeraden. Een vaste computer geeft natuurlijk meer mogelijkheden voor het vervangen van onderdelen waardoor deze veelal voordeliger uitkomt. Voor meer informatie kunt u ons altijd contacteren.

Als het grootste probleem het trage opstarten van programma’s en het besturingssysteem, dan is een SSD de beste oplossing tegen een betaalbare prijs.

Contacteer ons hier voor interesse !